13.
2021/04
Az erre látogatókat a táj megannyi arca fogadja. Hegyoldalak, dombok, szőlők, völgyek, álló és folyóvizek partjai várják felfedezésüket. Tolna megye a nyugalom szigetének is tekinthető, ugyanis nem a zajos vidékek közé tartozik.
A megye székhelye Szekszárd, mely világhírű borvidékeink egyike. A helyiek méltón lehetnek büszkék hagyományaikra, egészen a szőlő termesztéstől a poharakba kerülő, világhírnevet szerző isteni nedűre. Az itt töltött idő alatt, javasoljuk a büszkeségek megtekintését és kóstolását is! Munkatársaink készséggel és hozzáértéssel állnak rendelkezésre, borkóstolók, pincelátogatások megszervezésében, egyéni utasok és csoportok részére egyaránt.
Szekszárd bővelkedik irodalmi emlékekben is, többek között itt született a magyar irodalom jelentős alakja, Babits Mihály.
Hallottatok már a Mausz-kápolnáról? A Görögszó feletti magaslaton, szabadon álló, XIX. századi egyhajós kápolna, mely Emmausz-járásról kapta nevét.
Húsvét után a hívek Szálkáról ide gyalogoltak fel Krisztus emmauszi útját megidézve.
Innen az év minden szakában csodálatos kilátás tárul elénk Sárközre, valamint a Dunára. A látványt magunkba szippantva és feltöltődve tovább haladhatunk a megye feltérképezésére.
A térségben részben felújított várakat is találhatunk Ozorán, Simontornyán és Dunaföldváron, melyek mind-mind Magyarország történelmi múltját idéző helyszíneink.
Mint madárnak levegő, halnak víz, úgy embernek eredeti lakhelye a szárazföld. Azonban a nyugtalan kedélyű ember hamar szűknek tartotta a szárazföldet, s különböző ötletek megvalósításával vízen, majd már levegőben is utazhatott.
Az utóbbihoz hogyan jutott el az emberiség? Mivel szárnyakkal sehogy sem sikerült akkoriban tökéletes megoldást találni a felemelkedéshez, így más módról kezdtek gondolkodni.
A francia Montgolfier testvérek előszőr a történelemben, megtervezték és elkészítették az első embert szállító hőléggömböt. 1783. június 4-én hajtották végre első nyilvános kísérletüket. Napjainkban is sokaknak bakancslistás célpont hőlégballonon utazni. Szekszárdon van lehetőség megtapasztalni az egyik legszebb repülési módot. Lenyűgöző élmény repülés közben madártávlatból, az elénk táruló 360 fokos panorámaképben gyönyörködni.

További információkkal és szállással

kapcsoltban keressetek minket bizalommal a jnn@jnnutazas.hu e-email címen!
A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet