17.
2021/06

Szardínai Nyugati-part

A sziget nyugati oldala kevésbé ismert a turisták körében, így még főszezonban is nyugodt körülményeket biztosít a pihenésre.

A szárd konyha az olasz konyhák fűszeresebb, színesebb változata. Sok halételt és tenger gyümölcsét fogyasztanak tésztával, salátával, zöldségekkel. A húsok közül a malac, a bárány és a kecskegida a legkedveltebb, de a szárnyasok sem hiányoznak az asztalokról. A szárd sajtok és borok is különlegesek, érdemes egy-egy agriturismoban (vidéki farm, birtok) megkóstolni néhány fajtát. Sokféle kenyeret készítenek, az egyik különlegesség a hosszú ideig eltartható (már a római pásztorok is ismerték), élesztő nélkül készült, vékony, ostyaszerű kenyér, a Pane Caracasu, ami mindig az éttermek asztalán várja a vendégeket. Az étkezések végén a különböző ízesítésű finom sütemények és a mirtusz likőr sosem hiányzik az asztalokról.

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet