17.
2021/06

Szardínai Déli-part

Cagliari környékén, különösen Costa Rei, Villasimius és Solanas közelében csodálatos fehér homokos strandokat találunk. A régió Olbiából, a kikötőből 3-4 órás autóúttal közelíthető meg, de a déli résznek is van légi-, és kompkikötője is Cagliariban.

 

Costa Rei 

 

Szardínia egyik legszebb partszakasza Cagliaritól 65 km-re, a sziget délkeleti részén fekszik. A 10 km hosszú partot rendkívül széles, finom fehér homokos strandok jellemzik, melyet néhol csendes, érintetlen öblök szakítanak meg.

Villasimius   

Villasimius a mediterrán térség egyik gyöngyszeme, szépsége a Smaragdparttal vetekszik. A település Cagliaritól 55 km-re található. Kis strandok és festői öblök váltakoznak az egyedül-állóan fehér homokú tengerparton, melyet szélformázta, bizarr formájú gránitkövek tesznek igazán különlegessé. A vízi sportok kedvelői is megtalálnak minden lehetőséget, búvárkodástól a különböző sporteszközök bérléséig. Villasimiusból hangulatos hajókirándulásokat szerveznek a közeli lakatlan szigetekre egy hagyományos, fából készült vitorlással. A hajók több helyen megállnak lehetőséget biztosítva fürdésre, búvárkodásra. Az egésznapos kirándulás alatt bőséges ebéddel szolgálnak a vendégeknek.

Santa Margherita Di Pula   

Santa Margherita nyüzsgő üdülőhely Szardínia délnyugati részén, 35 km-re Cagliaritól. Hosszú, homokos strandok, fantasztikus alakú tengeri sziklák jellemzik ezt a partszakaszt. A faluban számos étterem, üzlet, szórakozási lehetőség várja a vendégeket. A közelben fekszik Nora, az egykori föníciai település, itt található Szardínia legnagyobb ókori, i.e. VIII. századból származó romvárosa. A mélykék tenger előteréből kinyúló oszlopok látványa csodálatos. Templomok, házak, fürdők és a római színház romjai visszarepítenek a múltba.

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet