17.
2021/06

Szardínia Keleti-part

A keleti oldalon, Olbia és Arbatax között változatos tájak, gyönyörű öblök váltják egymást. Arbatax és Cala Gonone környékét különleges tengerpartok, tengeri barlangok, vörös sziklaképződmények jellemzik. A háttérben meghúzódó Gennargentu-hegységben található a sziget legmagasabb pontja is, az 1834 m-es Punta La Marmora.

San Teodoro 

San Teodoro Szardínia egyik kedvelt üdülőközpontja, mely Olbiától 25 km-re délre fekszik. A környéken található sziklás-homokos öblök a nyári zsúfoltság ellenére sem veszítik el bájukat. San Teodoro fő vonzerejét a fehér színű homoknak, kristálytiszta víznek és a rózsaszínű köveknek köszönheti.

A város központjában számos szórakozási és sportolási lehetőség várja a turistákat.

Orosei 

A sziget keleti részén, Olbiától kb. 100 km-re, délre fekszik Orosei. Partvidékét gyönyörű öblök, sziklás hegységek, csodálatos partszakaszok és tengeri barlangok teszik látványossá. Barlangjait az öböl déli részén található Cala Gonone-ból induló kirándulóhajókkal lehet felkeresni. Az egyik látogatható barlang a Grotte del Bue Marino, mely gyönyörű cseppkő képződményeivel ejti ámulatba az utazókat. Akik kombinált jegyet vásárolnak a kirándulásra, folytatásként ellátogathatnak a fantasztikusan szép, kizárólag hajóval megközelíthető strandok egyikére, a Cala Lunara.

Arbatax 

Olbiatól 170 km-re délre, Cagliaritól 135 km-re északra található Arbatax kikötővárosa.
A várost és tágabb környezetét, a Gennargentu-hegységet – mely Szardínia egyik legszebb tája – érdekes formájú, vörös sziklák teszik festőivé.
Arbataxból hajókirándulást tehetünk a híres sziklafalakhoz és tengeri barlangokhoz, míg az erdei zöld vonattal, vagy dzsip túrával a sziget belső területeit fedezhetjük fel.

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet