18.
2021/10

Guadeloupe

KARIB-SZIGETEK

Egy varázslatos szigetcsoport, mely az Atlanti-óceánt elválasztja a Karib-tengertől. Szubtrópusi klímájának köszönhetően egész évben süt a nap, a levegő és a tengervíz átlagos hőmérséklete 26 °C. Egzotikus tájak, fehér homok, türkizkék öblök és hamisítatlan trópusi – a köznyelv szerint karibi – hangulat várja mindazokat, akik ellátogatnak a Karib-tenger gyöngyszemeinek egyikére. Az ott található szigetek a karib szigetvilág más-más arcát mutatják. Az eltérő vonások a szigetek különböző természeti adottságainak, és az egykori gyarmatosítók változatos kultúrájának köszönhető. Vannak szigetek, melyeken a pihenés mellett sokszínű program várja a vendégeket, míg máshol nincs más dolgunk, mint átadni magunkat az édes semmittevésnek, feküdni a vakítóan fehér homokban, majd megmártózni a türkizkék öbölben.

GUADELOUPE

A pillangó formájú Guadeloupe a Kis-Antillák legnagyobb szigete, Franciaország tengerentúli „megyéje”. A szigetet Kolumbusz fedezte fel 1493-ban, és 1674-ben csatolták Franciaországhoz. A kisebb szárny, Grande Terre, szép fehér homokos strandjaival büszkélkedhet, míg a nagyobb, Basse Terre, igazi kirándulóparadicsom vízesésekkel, trópusi növényzettel és egy működő vulkánnal, a Soufriére-rel. A két szigetrészt egy csatorna fölött átívelő híd köti össze.
Az erős francia hatás mindenütt jelen van. A konyhaművészet szerelmesei értékelni fogják a francia konyha és a karib fűszerek kombinációit. A szigeten számos program várja a turistákat akár szervezett formában, akár egyéni felfedezés során egy bérautóval.
A francia kultúra és a kreol hagyományok idilli keveredése vidámságot, egyedi hangulatot csempész a vendégek szívébe.

Látnivalók Guadeloupe-on

COUSTEAU nyomában … – A MALENDURE Rezervátum FELFEDEZÉSE

A Basse Terre északi részén a cukornád „hazájával” ismerkedhet a kiránduló. Egy százéves hagyományokat őrző rumfőzdében tehetünk látogatást, melyet kóstolás és vásárlás követ. Karib-partoknál, Malendure településnél üvegfenekű hajókkal érhető el Cousteau egyik csodálatos víz alatti felfedezése (a bátrabbak búvárfelszerelést kölcsönözhetnek). A programok foglalhatóak ebéddel is, melynek során helyi specialitásokat szolgálnak fel.
A nap további részében séta egy trópusi őserdőben a Soufriere vulkán tövében. A séta alatt a  káprázatos Ecrevisses vízesés is látható, mely kellemes felüdülést jelent a trópusi melegben.

ROBINSON NYOMÁBAN … EGY IDILLI NAP A PETITE TERRE SZIGETEN

Saint-Francois kikötőjéből motoros katamaránnal (45 perc) érhető el a kristálytiszta vizű, két kis szigetecskéből álló Petite Terre szigetek, melyek még mindig őrzik természetes szépségüket. Útközben a hajó elhalad a sziget dél-keleti részén fekvő „legvadabb”, sziklás partszakasz mentén, melyet már az Atlanti-óceán hullámai ostromolnak (La Pointe des Chateaux).
A szigeten kedvére búvárkodhat, napozhat, úszhat vagy felfedezheti a kis sziget élővilágát.
Ez az Atlanti-óceánban „megbújó” lakatlan sziget sekély, kristálytiszta vízével paradicsomi helyszínt biztosít! Ebéd a kókuszpálmák árnyékában (grillezett halak, helyi saláták és egyéb specialitások, italok).  A kivételes környezet és az ebéd garantáltan feledteti a résztvevőkkel a hétköznapok szürkeségét!

A KIS ANTILLÁK TETEJE – SOUFRIÉRE (1467 m)

Kora reggel indulás Basse-Terre déli része felé, melyet a ma is aktív Soufriére vulkán ural. A vulkán kráterének és tetejének megközelítése közepesen nehéz, a gyalogtúra kb. 5 óra oda-vissza, a csoportot vizsgázott hegyi vezető kíséri. Az idő gyakran változik: eső, szél, nagy páratartalom nehezítheti a túrát. A megfelelő öltözet nélkülözhetetlen (túracipő, meleg zokni, pulóver, esőkabát a helyszínen is bérelhető). A kirándulás izgalmas, meglepő és gyönyörű élményeket ígér, melyet egy kellemes kreol ebéd koronáz meg, egy 19. századi kávéültetvényen.

LES SAINTES SZIGET FELFEDEZÉSE

A sziget dél-nyugati részén található Trois-Riviéres kikötőből indul a gyorshajó a Les Saintes szigetre. A pezsgő életű sziget nevezetessége a 17. századi erődítmény, mely sokak szerint a világ legszebb öble felett őrködik. A panoráma lenyűgöző! Később fürdési lehetőség a Pompierre Plage-on. Speciális ebéd egy hangulatos tengerparti étteremben, majd szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Az „édesszájúaknak” kötelező megkóstolni a helyi süteményt: „tourments d’amour” („szerelmi kínok”)!

Utazás az Air France menetrend szerinti járataival, Párizs-i átszállással.

A repülőjegy irányára: 250.000 Ft/fő-től

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet