3.
2021/06

Korzika Északi-part

 

Korzika északi vidékét elsősorban kirándulni vágyóknak ajánljuk. Ahhoz, hogy valójában megismerjük ezt a kivételes adottságú szigetet és lakóit, feltétlenül érdemes felkeresni az itt található kis falvakat, néhol vad és sziklás, máshol lassan mélyülő, türkizkék vizű tengerpartokat.

 

Felső-Korzika székhelye, egyben a sziget második legnagyobb városa Bastia. Az olasz szárazföldről komppal megközelíthető, a Földközi-tenger gyöngyszemének is nevezett szigetet Bastianál érjük el.

 

A nagyváros lelkének is tekinthetjük a kikötőt és környékét – ezt az egyben legrégebbi városrészt -, melynek színes, hangulatos forgataga azonnal megszólítja az ideérkező látogatót.

A régi kikötőben a piactértől nem messze található Korzika legnagyobb temploma, a részben barokk stílusú Keresztelő Szent János-templom, mely a XVII. században 30 éven át épült, s a letisztult külső mögött kihagyhatatlan kincset rejt.

 

Az északi terület egyik repülőtere Bastiatól 20 km-re található, Poretta-ban, míg a másik Calviban helyezkedik el.

 

A lenyűgöző homokos-sziklás öblök fedezése mellett, a sziget változatos északi részén többek között felkereshetjük Calvi-t, Ile Rousse-t és Saint Florent-t.
A vadregényes és kanyargós Cap Corse-félsziget, „Korzika hüvelykujja” kedves kis falvakkal várja az odalátogató turistákat.

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet