Toszkána... , avagy szerelem első látásra!

Toszkána
4 nap
Létszámtól független
Reggeli
Repülős

Utazás ismertetése

Időpont:  2024 előkészületben.

                   Csoportok és egyéni utazók számára egyeztetés szerint.

Vannak dolgok, melyek csak úgy szembejönnek, érthetetlen módon magukkal ragadnak és egy életre szóló szerelmet jelentenek.
Mindenki vágyott már Toszkánába, hogy megérinthesse hétszáz év történelmének ódon falait, hogy megízlelje Vernaccia és Chianti ízletes borait, hogy beleszagoljon az olajligetek illatába és elmerüljön a végtelen napraforgó mezők látványába.
Programunk során ízelítőt adunk az alig negyed magyarországnyi terület gasztronómiájából, varázslatos városaiból és a természet változatos arcaiból.

1 nap:

Ki ne szeretne egyszer egy toszkán borospincébe, vagy egy konyhába besurranni és egy-két finomságba belekóstolni? Ez alkalommal a Montespertoliban található Morzano Fattoriába látogatunk el, ahol Giacomo, Francesca, valamint Camilla mutatják be szőlőskertjüket, borospincéjüket és konyhájukat. Természetesen legfinomabb díjnyertes boraikat is megkóstolhatjuk és klasszikus tésztaételeiket is megízelhetjük. A térség egyik kiemelkedő bora a Sangiovese, mellyel 2014 -ben a veronai borászati szakkiállításon több díjat is elnyertek. Az il Vin Santo ma már legenda. Költséges és időigényes előállítása miatt kevesen készítik. Ennek történetébe is betekintünk és, ha jó időben érkezünk meg is kóstolhatjuk.
Következő állomásunk Firenze. “…O mio babbino caro…” csendül a dal Puccini Gianni Schicchi című vígoperájából, melynek helyszíne az egykori Firenze. Kell-e ennek a városnak még több cégér, mint a Mediciek “pallái” a címereken…? Kell-e Ciceró e városba, melynek minden fala mesélni tud…? Firenze, a reneszánsz kor Athénja, melyet nem kell bemutatni. Firenzét érezni kell és benne élni.
San Lorenzo tere és az Árvaház, a Pitti Palota és az Orsanmichele, a város külön élettereit mutatják be. Ne féljen belevetni magát a kényesen elegáns fiorentinok mindennapjaiba, ahol természetesen helyet kap a szieszta időben jól megérdemelt Aperol, Sorbetto, és Gelato…, vagy éppen egy ” Tea Mussolinivel? ” Autóbuszunkon végig nézheti a híres Zeffirelli filmet, melyet Firenze és San Gimignano utcáin forgattak.
Milyen is Itália legnagyobb dómja? Csupán szép? Csodálatra méltó? Netán halhatatlan…? ” és egyszer csak megértjük a Dóm egész tragikumát. Ott áll páratlan szépségében és senki nem veszi komolyan. Nevezetesség lett, de senki sem gondolná és hinné róla, hogy azért van itt, hogy Isten és a város dicsőségét hirdesse…” Délután rövid séta keretében ismerkedünk Firenzével. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek.
Firenze legmeghatározóbb tere a Signorai. Látnivalói egymás után taglóznak le és mintegy a földhöz szegeznek. Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados zord falak és kecses ívek jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja a medúza levágott fejével, római idők történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitas otthona felé. Rövid látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichelenél, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Echóinál. (Sétánk belépőjegyes műemlékeket nem érint.)

Este a szállás elfoglalása a Firenzétől másfél órára található Terranova Bracciolini településen.

A hotel az egykori arezzói dohányszárító épülete, melyet gondos kezek, értő szakemberek varázsoltak újjá. Szállásunk a ” toszkán kerekerdő ” közepén található hotel, távol a város zajától. Autentikus szálloda kiváló elhelyezkedéssel, egyedi hangulattal, kivételes személyzettel.
Várható érkezés a szállodába: 21:00 óra

2. nap:

San Gimignano Toszkána egyik leggrandiózusabb települése, ahol a büszkén álló nemesi tornyok, már a távolból tiszteletet parancsolnak. A messziről érkező vándor az Elsa völgyben az égre magasodó tekintettel csodálja az elszigetelt város pompáját és halhatatlanságát.
Háború, pestis, földrengés, vízözön…, a tornyok rendíthetetlenül állnak. Létezik olyan város, melynek minden szegletéből csodálatos panoráma tárul a tájra…? Ez San Gimignano. Geminianus püspök városa a természet szépségéből táplálkozik, a látogató pedig az élményből. A csend szinte kézzel fogható, a nap selymesen simogat, a történelem pedig áhítatra int. Akár hiszik, akár nem, lakozik itt egy szépség! Csak óvatosan, fel ne ébresszék …! Santa Fián, o dolce cárra, dormi e sogni mentre la gente ti amira…. Ha ez még mind nem lenne elég, a Torre Grossa egyik legszebb alkotása tárul elénk nemes egyszerűséggel a nagy torony aljában. Lippo Memmi képe, a Málésát, Dante látogatására készült, de örök érvénnyel bír. A tizenhárom nemes család tizenhárom tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította.
Ellátogatunk a Collegiata templomba, mely közép Olaszország egyik legrégebbi temploma. Séta a város falain, ahonnan páratlan kilátás nyílik a toszkán szőlős dombokra. Nem soroljuk fel a műemlékeket, melyek, mint díszletek sorakoznak, hiszen minden utcasarok meglepetést tartogat. Délidőben mindenkinek kijár a híres Vernacciából, melyet kockányi pecorino sajttal tehetünk még élvezetesebbé. Kora délután tovább indulunk a szomszédos Sienába. SENIUS városa a művészek Mekkája, a zene városa. A Campo hangulatos kagylóhéjai az év minden napján a helyiek közkedvelt találkozóhelye és híres Palio futamok színhelye. A város dómja Itália egyik legmegbecsültebb alkotása, mely apró részleteivel órákra képes lekötni figyelmünket és fenntartani érdeklődésünket. Titkokat itt is találunk. Sétánk alkalmával titkokra derítünk fényt.
Siena látnivalói a város főterének sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó vizákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza del Campo és a Dóm a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla készült festmények a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A város contradái ma is, egész évben készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére, a Paliéra.

Kora este visszautazás a szálláshelyre.

3. nap

Napunkat az autentikus Etrúria Montepulcianoval kezdjük, ahol a várfalon belépve a mobiltelefonok elveszítik a hálózatot, ahol a bor zamata és a pékáru illata igazi gasztronómiai élvezetet nyújtanak. A vidék bája utánozhatatlan: a tücskök ciripelése, az olajligetek halk zizegése, kabócák kórusa, a beérett gabona pattanása, és a ránk zúduló kultúra szerves egészet alkotnak.
Az ember lába szinte földbe gyökerezik, és maradást parancsol. Ám ez a nap nem csak a művészetről szól, pontosabban a borkészítés művészetével ismerkedünk. Látogatásunk Montepulcianóban nem mellőzheti a hosszan kanyargó városi “Corso” végig sétálását, a városháza és dóm felkeresését, mint ahogy a borospincék meglátogatását sem.
Toszkána déli részének legnagyobb és legmagasabban fekvő városa Montepulciano, melyet már a VIII. században is kiváló minőségű vörösboráról emlegették. A montepulcianói vino nobile, nevéhez hűen (vino nobile, vagyis nemes bor) a történelem során mindig is a legnemesebb olasz vörösborok közé tartozott. Olasz királyok, pápák, később elnökök kedvenc boraként tartják számon. A terület klímájának – melyet jelentősen meghatároz, hogy távolabb esik a tengertől -, illetve a talaj szerkezetének köszönhetően, a chiantitól magasabb alkoholtartalmú, testesebb borra számítsunk, mely lehet cuvée, de napjainkban már készítik kizárólag sangioveséből (cuvée esetén minimum 70% sangiovesét kell tartalmazzon ez a borfajta).

Délután egy újabb “ékszerdoboz” kincseivel ismerkedünk meg. Montalcinóba vezet az utunk, az Ombrone folyó völgyébe. A Restituita bazilika az élő bizonyítéka annak, hogy a település egykoron a Rómába vezető Via Francigena zarándokút egyik legfontosabb állomása volt, ahol a sáfrányon és gyógyíreken túl nem vetették meg az egyik legnemesebb nedűt sem, a híres Brunellot és a Palizandót. Bár a település sikátorai csalogatnak, de utunkat a borospincék felé vesszük.
Sienától délre van néhány kiemelt terület, ahol a borok kizárólag sangioveséből készülnek, ilyen a brunello di montalcino is. Sok hozzáértő, Olaszország legjobb, leghosszabb életű borának tartja. A montepulcianói vino nobile és a montalcinói brunello közötti különbséget, az erre a térségre jellemző tengeri-alpesi klíma okozza, így ugyanabból a szőlőfajtából egészen más bort kapunk, kevésbé gyümölcsös, azonban komplex, elegáns és sokkal feszesebb. A szőlőfajta ezt az arcát, kizárólag Montalcinóban mutatja így meg. Azonban a teljes harmóniára -a szakavatottak szerint-, a palackozástól számítva érdemes 5 évet várnunk…

Kora este visszatérés a szálláshelyre.

4. nap:

A reggelit követően szállás elhagyása és autóbusszal visszautazás Bologna repülőterére, ahonnan hazautazunk.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}