Francia bor és gasztro túra

Franciaország
5 nap
Létszámtól független
Reggeli
Repülős

Utazás ismertetése

Időpont:  2024 előkészületben.

                   Csoportok és egyéni utazók számára egyeztetés szerint.

1. Nap

8:40-kor érkezés Bordeaux nemzetközi repülőterére, busz transzfer a repülőtérrel a szállodába (Bordeaux központ).

Gyalogos városnézés Bordeaux-ban, helyi idegenvezetővel (kb. 3 órás program).

Ebéd a Cité du Vin közelében található „Familia Aux Halles De Bacalan” étteremben. 2017 novemberében megnyitott hely nevét a városrész történelme ihlette. Konyhája jellemzően a régió-ban megtalálható idény termékekre alapszik, melyek 23 különböző állandó termelőtől származnak, így biztosítva az étterem színvonalát. – 3 fogásos menü , ital nélkül

Látogatás a világ borait bemutató Cité du Vin-ben. Az intézmény egyedülálló a maga nemében, 3000 m2 területen, interaktív módon mutatja be a látogatóknak audio-tárlatvezetés segítségével a bor történetének különböző korszakait és helyszíneit.

Vacsora egy tipikus Bordeaux-i borozóban a történelmi városközpontban, ahol a tradicionális konyha mellett, több mint 700 különböző borkülönlegességgel rendelkeznek. – 3 fogásos menü, ital nélkül

 

2. Nap

Reggeli után a szállodától busz transzfer Médoc-ba, a Bordeaux-tól,kb. 60 km-re elhelyezkedő, világhírű borászatairól ismert régióba. 16500 hektár összterületű szőlőtermő vidéken a régióra jellemző talaj összetételnek és mikroklímájának köszönhetően, jórészt cabernet sauvignon-t, kisebb mértékben cabernet franc-t és merlot-t termesztenek. A Bordeaux-i borok között is határozottan a testesebb borok közé sorolhatóak, mivel a házasítás aránya is a cabernet sauvignon-nak kedvez (jellemzően kb. 70% cabernet sauvignon).

Látogatás és borkóstolás a Chateau Kirwan-nél (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. A Margaux-ban található birtokról már a XVII. századi feljegyzésekben tesznek említést, azonban jelenlegi nevét a XVIII. század második felében , a borászatot felvirágoztató egykori tulajdonosról Mark Kirwan-ről kapta. A látogatás során a bor útját végig kísérjük egészen a szőlőtermesztéstől, a munkafolyamatok ismertetésével a borkóstolásig.
Látogatás végén 2 fajta bor kóstolása.

Ebéd a „Le Village de Bages” étteremben. A 2006-ban megnyílt helyet a 30-as évek tradicionális borozó éttermei ihlették. 3 fogásos menü, ital nélkül

Látogatás és borkóstolás a Chateau Gruaud Larose-nál (helyi besorolás szerint) Second Grand Cru Classé. Négy család összefogásával 1725-ben alapították meg a borászatot. A névadó Gruaud Larose filozófiája fémjelzi a birtokot, miszerint a szőlőtőke, a szőlő, a hozzáértő borász nélkül csak egy nyersanyag, az ember karaktere, munkája teszi egyedivé a bort, melyet készít. Ennek a filozófiának a hagyománya, a korszerű technikai fejlődéssel párosítva tette lehető, hogy a pince borait Saint Julien település legkiválóbbjai között tartják számon. Látogatás végén 2 fajta bor kóstolása. 

Busz transzfer Bordeaux-ba, majd szabadprogram.

 

3. Nap 

Reggeli után busz transzfer a szállodától Saint Émilion-ba (kb. 40 km-re található Bordeaux-tól), ahol már a rómaiak idején elkezdtek foglalkozni a szőlőtermesztéssel. A régió területi elhelyezkedése (jellemzően lankás domboldalak), illetve mikroklímája leginkább a merlot-nak kedvez. Ennek köszönhetően a Saint Émilion-i házasítás (eltérően Médoc-tól) gyümölcsösebb borokat eredményez (kb.80% merlot, cabernet franc és kisebb mértékben kap szerepet a cabernet sauvignon).

Látogatás, borkóstolás és piknik ebéd a Chateau Tour Saint Christophe-nál (helyi besorolás szerint) Grand Cru. A XVIII. században kialakított teraszos, kőfalas szőlőültetvény adja a borászat alapját. A jelenlegi tulajdonos ezt a 1,5 km hosszú kőfalat teljesen újjáépíttette, így visszaállítva a szőlőtőkéknek azt az egyensúlyt, mely a pince borainak egyedi karakterét adja, megőrizve ezzel a több évszázados hagyományokat. A látogatás a teraszos szőlőültetvényben kezdődik, majd a pincében a szőlő útját a tartályos erjesztéstől a fahordós érlelésig végig követhetjük. Végül egy hagyományos piknik ebéddel várják a vendégeiket, melyből nem hiányozhatnak a jellegzetes ízes falatok (sonka, sajt, sült csirke, ropogós házi kenyér, gyümölcsök…) Látogatás végén 3 fajta bor kóstolása.

Látogatás, borkóstolás Chateau Soutard-nál (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. A Chateau Soutard időutazásra hívja látogatóit, a borászat épületén megtalálhatóak a XV. szászadra visszanyúló alapokon túl, a XVIII. század jegyei, egy tipikus Bordeaux-i gazdaság képét mutatva. A borturizmus élvonalában található Château Soutard megkapta a “Best of d’Or” címet az építészet, parkok és kertek kategóriában, emellett 2012-ben a Nemzeti Borászati Turizmus Díjat is elnyerte. Látogatás végén 2 fajta bor kóstolása.

Rövid séta Saint Émilion-ban. A szőlőhegyek jellemezte történelmi táj nagyrészt máig megmaradt eredeti állapotában. A település egy mészkőbarlang körül jött létre, ahova Émilion breton bencés szerzetes remeteként vonult vissza a 8. században, innen származik a hegyközség elnevezése.

Busz transzfer Bordeaux-ba.

Vacsora Bordeaux központjában. A Bordeaux-i Operaház épületétől pár lépésre található Restaurant Mably hangulatát a XIX.századi ihlette, Art Nouveau stílusjegyeket őriz. 3 fogásos menü, ital nélkül.

 

4. Nap 

Reggeli után a szállodától busz transzfer Péssac Leognan-ba és Sauternes-be (kb. 55 km-re található Bordeaux-tól). Sauternes, ellentétben Medoc-al és Saint Émilion-al fehérboráról is ismert. A Garonne-folyó bal partján, Bordeaux-tól délre-délkeletre fekszik Graves. Adottságaiban, borai karakterében nagyban hasonlít Médoc-ra. Pessac-Léognan nevű alrégiója (Bordeaux város déli határán található) ad otthont az ötödik 1. osztályú chateau-nak, a Chateau Haut-Brion-nak. Sauternes világszerte édes boráról híres. A házasítás sémillon alapú, amit gyakran a savak és gyümölcsösség miatt sauvignon blanc-nal, valamint a gazdagabb illatok miatt muscadelle-lel házasítanak. Az itteni borokhoz elengedhetetlen a botritisz gomba kifejlődése, mely a Garonne-ból felszálló párának köszönhető, ami a sémillon vékony héján könnyen meg tud telepedni.

Látogatás és borkóstolás a Chateau Haut Bailly-nél (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. Levéltári feljegyzések alapján már a XV. századból is fennmaradtak iratok, melyekben hivatkoznak a birtok szőlőművelés szempontjából kiváló termőtalajára. A több évszázados hagyományok tapasztalataiból merítve a borászat „haut couture”-jének is nevezik azt a pontos munkát, melynek végeredményeként a pincészet borai méltán érdemlik meg az elismerő címet. Látogatás végén 2 bor kóstolása.

Ebéd a „La Chapelle Du Chateau Guiraud” étteremben. A helyszín egyszerre egyedülálló, titokzatos és romantikus. Az egykori protestáns kápolna, ma a gasztronómia helyszíne, ahol a legfinomabb és kifinomultabb szezonális termékek felhasználásával készülnek az ételkreációk. 3 fogásos menü , ital nélkül

Látogatás és borkóstolás a Chateau Guiraud-nál A Chateau Guiraud-t 1766-ban a Guiraud protestáns kereskedő család alapította, az akkoriban újító szelleműnek számító borászatot. 3 generáció alatt érdemelték ki , az elismerő Premier Grand Cru Classé címet. A birtok ma is az alapító család nevét viseli. A borosüvegeken található címke megőrizte az eredeti jegyeket, melyek a republikánus és protestáns értékeket hívatottak megjeleníteni. Látogatás végén 3 fajta bor kóstolása.

Busz transzfer a szállodába.

Vacsora és sétahajózás a Garonne folyón. A Sicambre hajó fedélzetén vacsora közben, lehetőség nyílik Bordeaux-t más szemszögből is megismerni.
3 fogásos menü,ital nélkül

 

5. Nap

Reggeli után a szállás elhagyása.

A repülőgép menetrendjétől függően szabadidő Bordeaux-ban, majd busz transzfer Bordeaux repülőterére. Hazautazás Budapestre.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}