Norvégia: Tromso-Trondheim

Norvégia
3 nap
Létszámtól független
Reggeli
Egyéni, Hajó, Repülős

Utazás ismertetése

Norvégia Tromsø – Trondheim

Időtartam: 3 nap, egész évben foglalható
Ár: 275 Eur/fő-től 

Utazás ismertetése

Tromsø városának felfedezésével indul utazásunk, majd egy keskeny szoroson áthajózva érjük el Lofoten és Vesterålen csodás szigeteit. Utunkat 1000 méteres hegyek, lenyűgöző fjordok kísérik. A hagyományok szerint megünnepeljük az átlépést a sarkkörön és megtudjuk, hogyan élnek házikedvencként a vadkacsák a Vega-szigeteken. Végül felfedezhetjük Trondheim varászlatos városát is.

ÚTITERV:
1. nap  Tromsø
2. nap Tromsø-Stamsund
3. nap  Bodø – Rørvik
4. nap  Trondheim 

Mit kínál az utazás:
*Ismerje meg Raftsundet és Trollfjordent
*Fedezze fel a varázslatos Lofotent nappal
*Tekintse meg a látványos Helgeland tengerpartot nappal
*Válogasson az izgalmas tengeri és szárazföldi kirándulások közül 

Az alábbiakban megtudhatja milyen élményekben lesz része a Tromsø -Trondheim közötti hajózás alkalmával. A napi menetrend áttekintést nyújt az utazás során érinett helyekről, a kirándulási lehetőségekről. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megadott útvonal tájékoztató jellegű, mivel az útvonal az időjárási viszonyok függvényében változhat.
De ettől lesz minden Hurtigruten utazás olyan egyedi! 

1.nap: Tromsø
Észak Párizsa

Próbáljon meg reggel utazni, hogy legyen elég ideje Tromsø felfedezésére, mielőtt 23:45-kor felszállna a hajóra. Látogassa meg a város kávézóinak egyikét, vagy menjen kincsvadászatra Smørtorget vintage üzleteibe, vagy tegyen egy kirándulást Tromsdalstindenbe, vagy csak sétáljon át a gyönyörű Tromsø-n. Indulás előtt javasoljuk, hogy tájékozódjon, nem történik-e valami különleges esemény a városban az érkezés napján, mivel ez a dinamikus város számos fesztivált, színházi előadást és koncertet szervez. 

2.nap: Tromsø – Stamsund
Üdvözöljük Lofotenben 

Reggel érkezik hajónk Harstadba. Tartson velünk az egyik klasszikus kirándulásunkra, a Vesterålen-szigetekre! A keskeny Risøyrenna-csatorna mindössze hét méter mély. Kifejezetten a Hurtigruten hajók számára készült, hogy összekösse Harstadot a Vesterålen-szigetekkel. A tiszta zöld vízben jól láthatóak a homokpadok.
A Lofoten és a Vesterålen szigetcsoport az egyik leglátványosabb vadon élő hely, amellyel utazása során találkozhat. Risøyhamn egy 200 lakosú kis falu. Ott egy rövid időre megáll a hajó, amíg az utasok kiszálnak és a rakományt, valamint a postai küldeményeket kirakják.
Lofoten nagy horgászhagyománya előtt tisztelegve, tavasszal a szakácsok megmutatják a fedélzeten, hogyan kell kifilézni egy halat.
Ezután Sortlandon keresztül Stokmarknes-ba megyünk tovább, ahol a Hurtigruten hajótársaságot több mint 120 évvel ezelőtt megalapították. Ahogy dél felé haladunk úgy tűnik, mintha egyenesen a hegyoldalt célozná meg a hajónk. De nem kell aggódni, a kapitány tudja, hogyan kell átmenni a szűk Raftsundet-szoroson. Ezt a 26 km-es szakaszt Vesterålen és Lofoten között 1000 méteres hegyek veszik körül.
A Trollfjord a tengeri sasok birodalma, és egyben az utazás következő állomása is. Ez az apró fjord mindössze 2 kilométer hosszú és 100 méter széles, melyet igazán fenséges csúcsok szegélyeznek. 

A kapitány gyakran tesz kitérőt ebben a keskeny fjordban, ahol a hegyek oldala szinte a hajó oldalát érinti. Itt lehetőség nyílik egy tengeri sas-szafarira, ahol közelről megtekinthetjük Észak-Európa legnagyobb ragadozó madarát.
Svolværbe érve izgalmas és érdekes kirándulásokon vehetünk részt, mint például: merev felfújható csónakos hajókázáson, gyalogtúrákon, horgásztúrákon, halászfalusi sétákon vagy lovastúrákon. Ezután Svolværből Stamsund felé utazunk tovább, melyet a Lofotveggen csúcsai uralnak. Az este folyamán elhagyjuk ezt a gyönyörű szigetcsoportot, hogy a Vestfjorden átkelve elinduljunk a szárazföld felé.  

3.nap: Bodø – Rørvik
Az északi sarkkörön túl 

Az északi sarkkör az északi szélesség 66 ° 33′-nál található. Az átkelése a nap egyik csúcspontja. Az eseményt sarkvidéki hagyományok szerint ünnepelheti a fedélzeten. Az utazás másik látványos eleme, amikor elhajózunk a 900-1000 m magas Seven Sisters hegység mellett. Könnyű megérteni, hogy ezek az óriás „hölgyek” hogyan inspirálták az ősi legendákat. Miután rövid látogatást teszünk Nesnában, a bájos, régi kereskedelmi kikötőben, tovább hajózunk Sandnessjøenbe.
A Vega-szigetek az UNESCO Világörökség része, és Sandnessjøen mellett találhatók. Tavasszal és nyáron látogathatóak a szigetek, amikor megismerkedhetünk kultúrájukkal és történelmükkel. Így felfedezhetjük a vadkacsát házi kedvencként tenyésztő lakosok elképesztő hagyományait. Brønnøysundban található a Norvég Akvakultúra Központ, ahol többet is megtudhatunk a haltenyésztésről, a halfarmokat körülvevő környezetről és a modern akvakultúráról. 

4.nap: Trondheim
Varázslatos Trondheim

A fedélzeten elfogyasztott finom reggeli után elhagyjuk a hajót, hogy a csodálatos Trondheim felefedezésére induljunk. Talán csak lazítson és sétáljon! Ez egy nyugodt nap lehet Bakklandet üzleteiben és kávézóiban. Vagy inkább kóstoljon meg egy sört a Mikro sörfőzdében, majd ugorjon be az egyetemre, és egyen egy hamburgert a Sesam’s-ban. Ha szeret vásárolni, rengeteg lehetőség közül válaszhat: a városközpontban található Porte de Nordre és a számos bevásárlóközpont között. Télen akár síelni is lehet Bymarkában. Valójában Trondheimben lehetetlen unatkozni! 

HASZNOS INFORMÁCIÓK 

Az árban foglaltatik 

  • A program szerinti utazás a választott kabintípusban, a végleges kabinkiosztás indulás előtt, a hajón történik.

Amit az ár nem tartalmaz 

  • Repülőjegy és transzfer költségeit
  •  Ellátást a hajón (fakultatív reggeli, félpanzió, teljes ellátás felár ellenében kérhető)
  •  Utasbiztosítást
  •  Fakultatív kirándulásokat
  •  Poggyászkezelést

Megjegyzések 

  • Az árak EUR-ban értendőek és kétszemélyes kabin használata esetén érvényesek egy főre lebontva
  •  Nem minden kabintípus érhető el az összes indulási időpontban
  •  Egyszemélyes kabin esetén kérésre külön ár fizetendő
  •  A Hurtigruten rugalmas árazási rendszerrel dolgozik, minden ár a tényleges kapacitás ellenőrzését követően kerül kiszámításra 

 

275 €/fő-től. Irodánk az árváltoztatás jogát fenntartja.
lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

Bár

Étterem

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}