Norvégia: Bergen-Svolvaer

Norvégia
4 nap
Létszámtól független
Reggeli
Hajó, Repülős

Utazás ismertetése

Norvégia Bergen – Svolvær

Időtartam: 4 nap, egész évben foglalható

Utazás ismertetése

Bergenből észak felé hajózunk a fjordok mentén. Megállunk a szecessziós építészetéről híres Ålesundban, majda Geiranger Fjordba (nyáron) vagy a Hjørund Fjordba (ősszel) utazunk tovább. Trondheim egy látnivalókban gazdag, izgalmas város. Ezután élvezhetjük Helgeland gyönyörű tengerpartját. Az utolsó napon átkelünk az északi sarkkörön és Svolværben szállunk ki.

ÚTITERV:
1. nap  Bergen
2. nap  Florø – Molde
3.nap   Kristiansund – Rørvik
4. nap  Brønnøysund – Svolvær

Mit kínál az utazás:
*Ismerje meg a Gerianger-fjordot nyáron és a Hjørund-fjordot ősszel
*Vegyen részt érdekes beszélgetéseken és az expedíciós csapat programjain  
*Látogassa meg a partmenti városokat
*Az utazás után szánjon egy kis időt Lofoten felfedezésére is

Az alábbiakban megtudhatja milyen élményekben lesz része a Bergen- Svolvær közötti hajózás alkalmával. A napi menetrend áttekintést nyújt az utazás során érinett helyekről, a kirándulási lehetőségekről. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megadott útvonal tájékoztató jellegű, mivel az útvonal az időjárási viszonyok függvényében változhat. 
De ettől lesz minden Hurtigruten utazás olyan egyedi! 

1.nap: Bergen
A bájos város

Bergent 1070-ben alapították, és Bryggen volt a beszállási kikötőhely. Bergen az 1830-as évekig Norvégia legnagyobb városa maradt. Emberi léptékű városként megőrizte vonzerejét, kisvárosi báját. A hajóút előtt szánjon időt Bergen felfedezésére, délután pedig szálljon a Hurtigruten hajójára, ami elviszi Önt a Hjelte-fjordhoz. Este pihenhet a fedélzeten vagy a panorámás társalgóban, miközben a fjordokkal tarkított part menti tájakban gyönyörködik. 

2.nap: Florø – Molde
Fjordok és építészeti kincsek 

Ha korán ébred, lehetősége nyílik megcsodálni a mesebeli Nordfjord kivételes panorámáját, közvetlenül a kiváló reggeli elfogyasztása előtt. A Vestkapp-on (Norvégia legnyugatibb pontján) áthaladva először leszünk a nyílt tengeren az utazás során.
Ezután kikötünk Ålesundban. A város szecessziós építészetéről ismert, amely számos toronyban és kifinomult díszítésben mutakozik meg. Ålesund városközpontja ebben a stílusban épült újjá egy 1904-es hatalmas tűzvész után. Fedezze fel Ålesund utcáit egy szecessziós séta során. 
Nyáron a Geiranger-fjordba hajózunk. Útközben 800 méter magas sziklák mellett haladunk, amelyekről lenyűgöző vízesések folynak alá. Ősszel felfedezheti a természet rejtett csodáit, a Hjørund-fjordot, melyet a Sunnmørsalpene hegység (a skandináv Alpok) vad, fenséges csúcsai vesznek körül. Ebben az érintetlen természetben meredek hegyoldalak, zöld rétek, elszigetelt hegyi farmok és apró falvak várnak felfedezésre. 

Következő állomásunk Molde, a „Rózsák városa”. A várost a Romsdal-fjodra és a Romsdal-hegységre nyíló pazar kilátás tette híressé. Tavasszal és a téli hónapokban bőven lesz idő kikötés után a város felfedezésére. Este nyugaton a Kvitholmen világítótorony, keleten pedig a lenyűgöző Atlanti-óceáni látható.

3. nap: Kristiansund – Rørvik 
A középkori Trondheim 

Trondheim lenyűgöző szépségű város. Ez volt Norvégia első fővárosa, amelyet Olav Tryggvason viking király alapított 997-ben. Egyedülálló építészete misztikus hangulatot kölcsönöz neki. Még mindig állnak a keskeny, középkori átjárók, amelyek feltűnő kontrasztot teremtenek a 17. századi széles utcákkal. A város központjában rengeteg faház található, melyek közül néhány a 18. századból származik. Sétáljon szabadidejében a bájos, szúk sikátorokon át, hogy felfedje Trondheim titkait. Csodálja meg a kilátást az 1861-ben épült Gamle Bybro-ról, és nézze meg Bakklandet szép faházait. Nidarosdomen-t sem szabad kihagyni! A katedrális építése 1070-ben kezdődött, II. Olaf sírja helyén és ma Norvégia legnagyobb gótikus épülete. Hihetetlen, gazdagon díszített kupolája és lenyűgöző alkotásai mindenkit ámulatba ejtenek. 

Visszatérve a hajóra, kihajózunk a Trondheim-fjordon át. A fedélzetről Munkholmen, Kjeungskjær világítótorony és számtalan sziget és szigetecske látható. Átkelünk a keskeny Stokksund-szoroson és a nyílt tengeren keresztül haladunk Vikna felé, ahol több mint 6000 szigetecske és zátony szegélyezi utunkat. Vacsora után megállunk a bájos Rørvik városában, ahol találkozunk az egyik dél felé tartó Hurtigruten hajóval is. 

4.nap: Brønnøysund – Svolvær 
A sarkkör és Lofoten 

Reggel 7 órakor találkozunk a korán kelőkkel a fedélzeten. Ekkor lépjük át az Északi-sarkkört, azt a képzeletbeli vonalat, amely az Északi-sarkvidék határát jelöli, az északi szélesség 
66°33’ -nál. Nyáron a nap soha nem megy le a vonaltól északra lévő vizek fölött. Télen pedig jó eséllyel láthatjuk a varázslatos északi fényt ettől a vonaltól északra. Amikor elhaladunk a kis Vikingen sziget mellett látni fogjuk a sarkköri földgömböt is. A legénység a nap folyamán a fedélzeten fogja megünnepelni ezt a pillanatot. 
Mielőtt megérkeznénk Ørnesbe, megcsodálhatjuk Svartisent, Norvégia legnagyobb gleccserét, amely keleten ragyog. Bodø-tól délre, a Salt-fjordra nyíló kilátás egyszerűen lenyűgöző. Itt megtapasztalhatjuk a világ legerősebb árapály jelenségét is. Ezután rövid pihenőt tartunk Bodø-ban, hogy felfedezhessük a várost, mielőtt újra tengerre szállnánk Lofoten felé. Az utazás Lofoten fővárosában, Svolværben ér véget. Javasoljuk, hogy hazatérése előtt szánjon időt a Lofoten-szigetek kincseinek felfedezésére is. 

HASZNOS INFORMÁCIÓK 

Az árban foglaltatik 

  • A program szerinti utazás a választott kabintípusban, a végleges kabinkiosztás indulás előtt, a hajón történik.

Amit az ár nem tartalmaz 

  • Repülőjegy és transzfer költségeit
  •  Ellátást a hajón (fakultatív reggeli, félpanzió, teljes ellátás felár ellenében kérhető)
  •  Utasbiztosítást
  •  Fakultatív kirándulásokat
  •  Poggyászkezelést

Megjegyzések 

  • Az árak EUR-ban értendőek és kétszemélyes kabin használata esetén érvényesek egy főre lebontva
  •  Nem minden kabintípus érhető el az összes indulási időpontban
  •  Egyszemélyes kabin esetén kérésre külön ár fizetendő
  •  A Hurtigruten rugalmas árazási rendszerrel dolgozik, minden ár a tényleges kapacitás ellenőrzését követően kerül kiszámításra 

 

409 €/fő-től. Irodánk az árváltoztatás jogát fenntartja.
lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

Bár

Étterem

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}