Egy varázslatos sziget: Korzika

Franciaország, Korzika
8 nap
Létszámtól független
Önellátás, Reggeli
Buszos, Hajó

Utazás ismertetése

EGY VARÁZSLATOS SZIGET: KORZIKA 

Körutazás tengerparti pihenéssel 

  1. 2022. 20-27.  8 nap/7 éj

A Szépség szigetén az istenek bőkezűen szórták kincseiket:
magas hegyek, kristálytiszta öblök, lélegzetelállító tájak várnak felfedezésre. 

 1. nap | Budapest–Livorno (1060 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Szlovénián és Olaszországon keresztül utazva este érkezünk Pisa-i tranzitszállásunkra. A vacsora fakultatív. 

Fakultatív csatlakozási lehetőség repülővel a Ryanair Budapest–Pisa járatával. Találkozó a csoporttal a tranzitszálláson. A repülőjegy foglalását irodánk intézi. 

 2. nap | Pisa-Livorno-Bastia–Porto (25+135 km) 

Kora reggel indulás a Livorno-i kikötőbe, majd behajózás, érkezés délben Bastiaba.
A kikötést követően a nyugati part felé utazunk. Első állomásunk Ponte Nuovo, ahol egy romos híd állít emléket a sziget atyjaként emlegetett Pascal Paolinak. A fotószünet után lélegzetelállító tájakon haladunk, a híres Scala di Santa Regina lenyűgöző sziklarengetegén keresztül, majd az 1470 m magasan fekvő Col de Vergio hágón kelünk át, ahonnan leereszkedve érkezünk meg Portoba, a festői városkába. Szállás elfoglalása, majd közös séta. A tengerparti őrtoronyból, – amely egyike a genovai időkből származó őrtornyoknak, – gyönyörű panoráma nyílik a tengerre és a várost körülzáró magas hegyekre.
Portoban egyedülálló a naplementében lehet részünk. A vacsora fakultatív. 

3. nap | Porto-Ajaccio-Ghisonaccia (185 km)

Reggeli után a nyugati parton utazunk tovább. Portot elhagyva a Les Calanches fantasztikus, vörös szikláihoz érkezünk. A világ csodái közé tartozik a vörös gránitból álló sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyet a nap, a szél, az eső és a tenger magas páratartalma fantasztikus tájjá formázott.  A 2 km-es szakasz lenyűgöző látványa leginkább a gyalogos séta közben élvezhető. A háttérben felbukkanó mélykék tenger fantasztikus kontrasztot teremt. A különleges tájról Maupassant is írt egyik regényében: „…Az egész olyan hatást kelt, mintha a szörnyek országában járnánk, egy rémálom szereplői között, akiket egy hóbortos, különcködő istenség kővé változtatott…”
Még megállunk Piana-nál egy fotó erejéig, hogy még egyszer megcsodálhassunk ezt az egyedülálló természeti jelenséget, majd csodálatos öblök mentén utazva érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába.
Közös városnézés a „Császári városban”, mely híven őrzi Bonaparte Napoleon emlékét, aki a város híres szülötte. Szobrok, épületek, utcanevek emlékeztetnek minket lépten-nyomon. Sétánk során megtekintjük a császár emlékéhez kapcsolható látnivalókat: a Szent János keresztelő kápolnát, szülőházát és köztéri szobrait, valamint dicső hadjárataira emlékeztető monumentális emlékművét. A városnézés után szabadidő. 

A fővárostól búcsúzva átszeljük a szigetet keleti irányban. Utunk vadregényes, erdős-sziklás tájon vezet, 800-900 m magasan, gesztenyefák, tölgyek és topolyafenyők között.
Az 50 m magas, szálfa egyenes fenyők törzséből készült hajdanán a genovai hajók árbóca.
Vivarionál rövid fotószünetet tartunk. A gyönyörű tájat egy vasszerkezetes viadukt töri meg, melyet a híres mérnök, Gustav Eiffel tervezett.
Ezután már a keleti part felé ereszkedünk. A kora esti órákban érkezünk Ghisonacciaba, következő szálláshelyünkre, ahol 4 éjszakát töltünk. A szállás elfoglalása után megismerkedhetünk a kellemes, közvetlen tengerparti üdülőtelep szolgáltatásaival (étterem, bár, medencék, sportpályák …). Elhelyezés 2 szobás, jól felszerelt, kényelmes apartmanokban.
Az ellátás fakultatív (reggeli/félpanzió, vagy csak főétkezés a helyszínen kérhető). 

4. nap | Ghisonaccia – szabadprogram

Fakultatív kirándulás: Calvi–Ile Rousse–Corte-Ghisonaccia (290 km)
Egésznapos kirándulás a sziget észak-nyugati részére. Első állomásunk Calvi. 
A kivételes fekvésű várost szinte körülzárják a háttérben meghúzódó magas hegyek, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. A város történészei szerint itt született Kolombusz Kristóf. Az erőd megtekintése után szabadprogram. Calviból Ile Rousse-ba utazunk, mely a vörös gránitsziklákról kapta nevét. Rövid városnézés, séta a platános főtéren és a várossal szemközti „vörös szigeten”, ahol csodálatos panorámában lehet részünk.
Hazafelé még megállunk Korzika „szívében”, Corteban, a sziget egykori fővárosában. Egy kisvasúttal járjuk körbe a várost, majd hangulatos, szűk utcákon sétálunk fel a kilátóhoz, ahonnan szép kilátás nyílik a városra, a „Sasfészekként” emlegetett fellegvárra és a környező, magas hegyekre.
A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra.  

5. nap | Ghisonaccia – szabadprogram

Pihenés, fürdés az üdülőtelepen. 

Akik többet szeretnének megtudni Korzika történetéről, egy könnyű fakultatív programot ajánlunk délelőttre. A közelben található Alériaba látogatunk. A települést már a római korban is lakták, ennek bizonyítéka a romváros, az egykori fórum, citadella és templomok maradványaival. A Régészeti Múzeum is sok érdekes látnivalót tartogat.
Majd a múltból visszatérünk a jelenbe és egy közeli farmon megkóstoljuk a régió finom borait, a korzikai felvágottakat és sajtokat. 

6. nap | Ghisonaccia – szabadprogram

Fakultatív kirándulás: Porto-Vecchio – Bonifacio – Ghisonaccia (170 km) 

Ma a sziget déli városait fedezzük fel. A keleti parton haladunk, első állomásunk Porto-Vecchio.
A városba érve a Földközi-tenger egyik legszebb jachtkikötőjét láthatjuk. Ezután a Felső városban sétálunk. A hajdani erődített város 70 m magasan fekszik a tenger felett. A főtéren egy 19. századi templom látható. A hangulatos utcák és üzletek között sétálunk a genovai kapuhoz, ahonnan szép kilátás nyílik a szép öbölre és a sziget egyetlen sólepárló telepére. 

Következő állomásunk Korzika legszebb városa, amit a mészkősziklák koronájaként is emlegetnek. Bonifacio lélegzetelállító fekvése miatt ejti rabul a látogatót. Az óváros egy 60 méter magas, meredek mészkősziklák alkotta fjord tetején fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre. Tiszta időben a szomszédos sziget, Szardínia északi partvonala is látható!  

Az erődfalak között elhelyezkedő felsőváros magában foglalja a középkori óvárost, a fellegvárat és a fennsík végén elterülő különleges tengerésztemetőt.  

A városba érve először egy 50 perces hajókiránduláson veszünk részt.
A kirándulóhajók a 1,5 km hosszú fjord végéből indulnak, végig hajóznak a sziklafal alatt, ilyenkor látható csak igazán, hogy a házak a sziklafal szélén „egyensúlyoznak”. Szélcsendes időben még egy sziklabarlangba is bearaszol hajónk, ahol a tenger színpompás aljnövényzetében gyönyörködhetünk. 

A hajókázás után felfedezzük a felsőváros látnivalóit, a különböző korokat képviselő templomokat: a román stílusú Szűz Mária templomot, a gótikus stílusú Szent Domokos templomot és a barokk stílusban épült Keresztelő Szent János kápolnát. A város labirintusszerű utcái igazán hangulatosak, a felsőváros éttermeiben tradicionális ételeket kóstolhatunk. 

Délután indulunk vissza Ghisonacciaba, útközben fürdési lehetőség a legszebb öblök egyikében. Érkezés a szállásra a kora esti órákban. 

Ma elhagyjuk tengerparti szállásunkat és észak felé utazunk. Utolsó, teljes napunk is számos látnivalót tartogat.
Első állomásunk Korzika legszebb temploma, a San Michele di Murato, mely 1280-ban, pisai késő román stílusban épült. A magányosan álló, egyszerűségében szép templom lenyűgöző látványt nyújt.
Ezután Saint Florentba utazunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropez-re emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai, a plébániatemplom körüli középkori óváros és az innen 1 km-re lévő Santa Maria Assunta katedrális, a sziget egyik legjelentősebb román kori műemléke.
Következő megállónk Patrimonioban lesz, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait. Itt egy megalitkorból származó Menhir is látható. 

A borozástól vidámabb hangulatban érkezünk Erbalungaba, a Cap Corse félsziget egyik kedvelt településére, ahol a tengerbenyúló móló végén egy genovai őrtorony vezet vissza a múltba. Vízparti apró házaival, szűk utcáival, romos őrtornyával a festők kedvelt helye.
A délutáni órákban érkezünk Bastiaba, majd gyalogos sétára indulunk a barokk városban. Központja az örökké nyüzsgő St. Nicolas tér, mely hangulatos kávézóival és éttermeivel mindenkit maradásra csábít. A régi negyedben látható a 17. századi Keresztelő Szent János templom, ami a régi kikötő fölé magasodva, kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadidő a hajó indulásáig. A behajózás előtt még vásárolhatunk néhány ajándékot, majd a főtér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a vadregényes szigettől. Ahogy távolodik a hajó Korzika sziluettje elhalványodik, de egyre erősebben érezzük, hogy ide még vissza kell térni.
Mert ez a sziget mindenkit rabul ejt!
Éjszaka a komphajón, 2 fős kabinokban. Fakultatív vacsora lehetősége a hajón.  

8. nap Savona – Budapest (1150 km)

A kikötést követően elindulunk hazafelé. Útközben reggeli egy Autogrillben, majd 

folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Olaszországon és Szlovénián keresztül.
Érkezés Budapestre az esti órákban (21-22 óra körül)

Fakultatív hazautazás repülővel, a Ryanair Budapest-Milano/Bergamo késő esti járatával. 

Részvételi díj: 235.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 45.000 Ft 

3.fő 12 éves korig: 215.000 Ft 

A részvételi díj tartalmazza: 

– 1 éjszaka tranzitszállás Pisaban, 3*-os szállodában, reggelivel
– 1 éjszaka Portoban, 3*-os szállodában, reggelivel
– 4 éjszaka, Ghisonacciaban, 2 szobás apartmanban, önellátással
– 1 éjszaka a komphajón, 2 ágyas kabinban, reggeli kikötés után egy Autogrillben
– kompjegy Livorno – Bastia – Savona útvonalon (adóval és illetékkel)
– autóbusz közlekedés Bp-Korzika-Bp között és Korzikán, a program szerint
– magyar idegenvezető 

A részvételi díj nem tartalmazza:
– Idegenforgalmi adó: kb 12 Eur/fő
– Fakultatív útlemondási biztosítás: a teljes részvételi díj 4%-a, 20% önrésszel
– Fakultatív utasbiztosítás (EUB): 550 Ft/fő/naptól
– Kombinált utas és útlemondási biztosítás: kalkulált áron, 0% önrésszel (14.000 Ft/fő-től)
– Belépők, városi kisvasút: kb 30 Eur/fő 

Fakultatív kirándulások és programok árai min. 15 fő esetén: 

1/ Calvi-Ile Rousse-Corte: 12.000 Ft/fő 

2/ Aléria: 3.000 Ft/fő + 20 Eur/fő a kóstoló 

3/ Porto Vecchio-Bonifacio: 9.000 Ft/fő + 24 Eur/fő a hajókirándulás 

4/ Borkóstoló Patrimonioban: 5 Eur/fő 

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

Bár

Család barát

Étterem

medence

WiFi

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}