Vikingek nyomában a norvég fjordokon

Norvégia
7 nap
Létszámtól független
Reggeli
Hajó, Repülős, Vonat

Utazás ismertetése

A JNN Utazási Iroda bemutatja a „…Hosszúhétvége földön, vízen, levegőben…” című utazási sorozatának „Vikingek nyomában a norvég fjordokon” című programját. 

 

 

Utazás időtartama: 7 nap, 6 éj  

Utazás ismertetője: 

Útvonal: 

  • Repülőút Budapest-Oslo útvonalon 
  • Vonatút Oslo-Trondheim útvonalon 
  • Hajóút Trondheim-Bergen útvonalon 
  • Repülőút Bergen-Oslo útvonalon 
  • Repülőút Oslo-Budapest útvonalon 

Szállás: 

Szállás Osloban, Trondheimban és Bergenben. Az érkezést követően az irodánkban előre kiválasztott és lefoglalt szállások várják az utasokat. 

Transzfer:  

Irodánkban számíthat munkatársaink segítségére, csapatunk megszervezi az utas igényeinek leginkább megfelelő transzfer szolgáltatást. 

Javasolt programok Osloban:
/Az alább felsorolt programok az iroda javaslatai, melyet természetesen az utas saját igényei szerint válogathat össze magának/ 

Norvégia fővárosa Oslo, az Oslo-fjord csücskében fekszik.  Egy barátságos, parkokkal kiépített város, melynek lakóit bárki megirigyelhetné, hisz csodálatos hegyek, s mesebeli tavak, erdők veszik körül.  

Oslo városának neve egyesek szerint „régi város”-t takar. Történelme sokszínű és ezáltal számos látnivalót rejt, helyén már az egykori vikingek is nyomot hagytak, s ezt számos tárgyi emlék is bizonyítja. A Skandináv sagák úgy tartják, hogy III. Harald, norvég király alapította a várost 1049-ben, habár később a régészek 1000 előtti keresztény temetkezési helyet is tártak fel a városban. 

 

  • Oslo központjába érkezve szinte azonnal megpillanthatjuk az Osloi katedrálist, melynek környéke hangulatos, érdemes rövidebb-hosszabb sétákat tenni, beülni egy-egy étterembe vagy kávézóba.  
  • Feltétlenül látogassuk meg a Királyi Palotát, mely gyönyörű zöld környezetben található, közel a belvároshoz, a Karl Johans utca nyugati végében. 
    A Károly János uralkodó megbízásából 1825 és 1848 között épült palota egykor a svéd-norvég királyság lakhelye volt, majd a norvég monarchia hivatalos rezidenciája lett. A palotát körülvevő, hatalmas területen elhelyezkedő parkban kellemes sétát tehetünk, s ha szerencsénk van a palota előtti őrségváltásnak is szemtanúi lehetünk. 
  • A palotától nem messze áll az oslói Városháza, melynek nagy csarnoka büszkén ad otthont az évente megrendezésre kerülő Nobel-békedíj átadónak. 
  • A belváros melletti Aker brygge kikötőből hajózzunk át a városhoz tartozó Bygdøy-félszigetre és látogassunk el a Viking Hajómúzeumba, melyet Oslo egyik legérdekesebb múzeumaként tartanak számon. A skandináv ország történelmében egykor fontos szerepet játszottak a híres vikingek, akik kereskedők és harcosok voltak. A vikingek több száz évvel ezelőtt az északi tengerek vizein hajózva, valamint a tenger menti területek városaiban fosztogatva igyekeztek meghódítani és rettegésben tartani a skandináv térség lakóit.  

A rabló nép életének legendás múltját az osloi múzeum egy-egy darabja máig megőrizte, melynek gyűjteményében magunk is testközelből megszemlélhetjük a legendás nép 9. századból származó díszes hajóit, de szintén sokat mesélnek a vikingek koráról a múzeumban kiállított textíliák, használati tárgyak, valamint temetkezési kellékek is.  

  • A 700 éves múltra visszatekintő Akershus erőd sem maradhat le listánkról, mely az évek alatt megőrizte szinte eredeti állapotát. A mesés kilátás mellett az egykori kastély kertjében a Norvég Ellenállás Múzeuma is megtekinthető. 
  • Az osloi éttermek egyikébe beülve megismerkedhetünk a norvég konyha ízeivel is. 

Norvégiában a hosszú tengerpartnak köszönhetően nagy múltja és hagyománya van a halászatnak, mely a norvég konyhában is megjelenik. 

A norvégok hagyományos ételei közé tartoznak a tenger gyümölcsei, valamint sokféle halat, rákot, illetve kagylót fogyasztanak, melyeknek rengeteg elkészítési módját választhatjuk az éttermek étlapjairól, de szintén népszerűek a vadhúsból készült fogások is. 

  • A számos nevezetességek közül meleg szívvel ajánljuk például a Vigeland szoborparkHolmenkollen símúzeum vagy a Norvég Szabadtéri Néprajzi Múzeum felkeresését is. 

A második nap Norvégia nyugati partja irányába visz utunk, s vonattal Trondheimba indulunk.
Az utazás során lehetőségünk nyílik felfedezni Norvégia gyönyörű, vadregényes tájait. 
A vonatút kb. 6,5-7 órát vesz igénybe, ezért érdemes egy kis elemózsiát is magunkkal vinni. 

 

Javasolt programok Trondheimban:
/Az alább felsorolt programok az iroda javaslatai, melyet természetesen az utas saját igényei szerint válogathat össze magának/ 

Trondheim Norvégia nuygati partja mentén fekszik, mely egykor Norvégia első hivatalos fővárosa volt. A legendák szerint a várost közel 1000 évvel ezelőtt egy viking uralkodó, Olav Tryggvason alapított, aki később Norvégia első keresztény királyává vált. 

  • Programunkból nem hiányozhat Trondheim katedrálisának, avagy a Nidarosi Katedrálisnak meglátogatása, mely Skandinávia legnagyobb középkori épületének számít. A templomot a szentté avatott II. Olav, norvég király, tiszteletére, az ő temetkezési helyére építették az akkoriban ott élő norvég vikingek. II. Olaf uralkodásának idején sokat tett a keresztény vallás meghonosításáért és egyházszervezet kiépítéséért, a halálát övező csodás legendákat követően pedig hivatalosan is a norvégok védőszentjévé nyilvánították. A székesegyház hosszú időkig a norvég királyok koronázási helyszíne volt, s a síremlék miatt még napjainkban is fontos zarándokhely. 

 

  • A katedrális meglátogatását követően a Nidelva folyón átkelve végigsétálhatunk a Gamle Bybro hídon, vagyis az Óvárosi hídon, amely Trondheim legbájosabb városrészébe, a Kristiansten-erőd védelme alatt álló Bakklandet negyedbe vezet minket. A történelem szellemét megőrző óváros varázslatos hangulatát a színes, kis faházak és a keskeny, macskaköves utcák uralják. A városnegyed igazán magával ragadó, mely a legautentikuabb trondheimi élményt kínálja, teli s tele van éttermekkel, üzletekkel, kávézókkal, és barátságos, folyómenti parkokkal.  

 

  • Ezt követően látogassunk el egy 126 méter magas rádiótoronyhoz, a Tyholt Toronyhoz, mely jelenleg Norvégia legmagasabb épülete. Innen nem csupán a kilátás gyönyörű, de akár a vacsoránkat is elfogyaszthatjuk a toronyban található étterembe beülve. 

 

Reggel csomagunkkal együtt menjünk a trondheimi kikötőbe, ahonnan a Hurtigruten hajótársaság Bergenbe induló járatával felfedezhetjük a Norvég-tengert, illetve Norvégia dél-nyugati partjának egyedülállóan gyönyörű fjordjait. 

 

Az 1893 óta működő, több mint 125 év tapasztalattal rendelkező norvég Hurtigruten a világ elsőszámú expedíciós körutazási hajós társasága, mely a világ egyik legszebb tengerpartja mentén, a norvég partmenti kikötőket összekapcsolva szebbnél szebb tájakra kalauzolja el utasait.  

 

Ennek az útvonalnak programunk során csak egy Bergenig tartó „rövidebb” szakaszát tesszük meg, mely összesen 7 megállót érint. 

Az úton azonban mi is megtapasztalhatjuk, milyen területeken hajóztak egykor a vikingek vagy éppen a norvég kereskedők, miközben élvezhetjük a hajó nyújtotta magas színvonalú szolgáltatásokat. 

 

Utunk alatt kabint és az utas egyéni igényeinek megfelelően reggelis/félpanziós/teljes ellátást kapunk. 

A modern, sarkvidéki ihletésű, belső terekkel rendelkező hajó fedélzetén étterem, pékség, fagylaltozó, szauna és fitneszterem is található, de akár egy pezsgőfürdőből is élvezhetjük a mesés kilátást. 

Érdemes betérni a hangulatos bárba is, ahol hagyományos italokat kóstolhatunk, emellett a hajó recepcióval, idegenvezetővel, konferenciateremmel és üzletekkel is szolgál.  

 

   

 

A hajó másnap érkezik a végállomásra, Bergen városába, melyet a „fjordok kapujának” is neveznek. 

 

Javasolt programok Bergenben:
/Az alább felsorolt programok az iroda javaslatai, melyet természetesen az utas saját igényei szerint válogathat össze magának/ 

Bergent több, mint 900 éve alapították, mely Skandinávia első koronázási városa, 1314-ig Norvégia fővárosa volt, valamint a 13. század végétől a Hanza kereskedelmi szövetség egyik legfontosabb településének számított.
Jelentőségét a hal-, és sókereskedelemnek köszönhette, de még napjainkban is Norvégia egyik legfontosabb kikötője. A német kereskedők akkoriban külön városrészben éltek, amelyet kerítéssel különítettek el a település többi részétől. A kikötő Norvégia talán egyik legismertebb helyszíne, melyet 1979-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. 

  • Bryggen kikötőben található hagyományos, fából épült, színes Hanza-házak építészetileg egyedülállóak, melyek az évek során bekövetkezett számos tűzvész ellenére is jó állapotban megmaradtak. 
     
  • Megérkezésünket követően tehát elsétálunk a Bergen belvárosában található szállásunkra, a szobák elfoglalása után pedig ellátogatunk a híres kikötőbe, ahol magunk is megtapasztalhatjuk a város középkori, Hanza-időszakot idéző hangulatát. 
  • Számos művész is Bryggen-ben tartja műhelyét, melyek egyikét mindenképp érdemes felkeresni. 
  • A szintén a Bryggen városrészéhez tartozó Hanza Múzeumot is meglátogatjuk, mellyel együtt a kikötőben eltöltött délután során egy valódi időutazásban lehet részünk. Megtudhatjuk hogyan éltek és dolgoztak a német Hanza-kereskedők, többek között megtekinthetjük az egykori tanácstermüket is.  

A szálláson 2 éjszakát tartózkodunk, majd Bergen repülőteréről ismét Osloba repülünk, ahonnan a haza induló járat 10:35 perckor száll fel Osloban és érkezik Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 13:05-kor. 

 

A megadott ár tartalmazza: 

  • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon  
  • Szállás reggelis ellátással Osloban, Trondheimban és Bergenben 
  • Kompjegy Trondheim-Bergen útvonalon svédasztalos reggelivel  
  • Repülőjegy Bergen – Oslo útvonalon  
  • Repülőjegy Oslo – Budapest útvonalon  

 

Amit ezen felül irodánk nyújt: 

  • Utazás az iroda szakmai támogatásával 
  • Kedvezményes belépők bizonyos helyszínekre (részletekért érdeklődjön irodánkban) 
  • Utasbiztosítás, igény szerint 
  • Idegenvezető biztosítása egyéni úthoz is, igény szerint 

 

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a megadott ár a konkrét foglalás időpontjáig a repülőjegy és a szállodai helyek függvényében bármikor változhat! 

Az utazás ideje alatt a JNN Utazási Iroda csapata folyamatos támogatást nyújt! 

 

 

 

 

 

 

 

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}